IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Черният списък за вашата закуска

15 януари 2013 15 40

Забравете за плодовете и зеленчуците

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Вече знаем, че най-важното хранене през деня е закуската, тя трябва да бъде обилна, богата на достатъчно калории и полезни вещества. Накратко – сутрин може да си позволите всичко. Да, ама не! Диетолозите вече ограничиха и хапването сутрин.

Ново изследване дава светлина върху това какво не трябва да ядем на закуска. Според медиците трябва да забравим за бананите и киселото мляко, пише Нюзру. В бананите има много магнезий. Затова навикът да се консумират може да доведе до нарушаване на калциево-магнезиевия баланс, което да провокира появата на сърдечносъдови
заболявания.

Киселото мляко пък не било толкова полезно, ако попадне в празен стомах. Препоръчително според специалистите е то да се консумира два часа след хранене или преди сън.

Други плодове, които не са полезни на гладно, са портокалите. Те могат да причинят гастрит или алергична реакция според учените. В "черния списък" попадат още сливите и доматите. Причината се крие във високата концентрация на пектин и танинова киселина, които способстват за образуване на камъни в жлъчката.

Не, че обикновено закусвате чесън, но да си знаете, че и той не се препоръчва и то не само заради миризмата му. Той може да стане причина за гастроспазми.

Много фибри също не било на добре! Зеленчуците категорично се забраняват с обяснението, че могат да увредят стомаха. Така че може да се спрете на класическите теста, мюсли или пък яйца. Кафето си пийте топло и без газирани напитки от хладилника! Медиците предупреждават още, че те влияят на менструалния цикъл.

Лекарите казват, че плодовете, зеленчуците и киселото мляко са важни и много полезни, но просто трябва да се ядат в правилното време.

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Господинова

КоментариКоментари