IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Върни се   Форуми > Хранителни режими > Диети


Отговори
 
Контрол над темата Начин на разглеждане
  #1  
Стар 8th October 2010, 15:32
aleksmarinov aleksmarinov не е на линия
Потребител
 
Регистриран на: Sep 2010
Мнения: 31
По подразбиране 5 начина да направим бързата закуска максимално диетична

Всички знаем веригите за бързо хранене. Всички знаем, че там готвят вкусно. Никой не знае какво ТОЧНО съдържа месото в един бургер от McDonalds, примерно, но обичаме храната там така или иначе. Как да предпазим диетата си от junk food? На първо място – като не консумираме такава храна. Но, все пак, хора сме, понякога ни се дояжда бургер, понякога може да нямаме друг избор (при дълго пътуване, например). Ето няколко съвета, чрез които да намалите вредата от тези храни максимално:


1. Следете порцийте
Универсално правило за всички видове заведения за бързо хранене – следете порцията си. Единственият сигурен начин да намалите с доста калорийте от дадена храна е като изядете по-малко от нея. Вредата от тези храни идва главно от калорийте, за това ако следите тяхното количество и приемете точно колкото ви трябват (или приемете опреелено количество, което можете да компенсирате с останалите хранения), няма да имате проблем. Освен, че няма да заситите глада си особено много, естествено. Повечето храни в такива заведения съдържат голям брой калорий в малко количество храна, но ако сте сигурни, че по-нататък през деня ще можете да изгорите или компенсирате мазнините – защо пък не?
За това – избирайте възможно най-малкия като обем артикул от менюто (но не чак кетчупа, само) и стойте настрана от готови менюта, които предлагат така наречените SuperSize или KingSize порции (Big Tasty, например).

2. Напитките
Внимателно изберете напитката си. Ако имате нужда да пиете нещо с храната си – най-добрият избор ще е вода. Ако, обаче, искате напитка с вкус на нещо, изберете диетичният вариант. Винаги ми е било забавно да видя как хора си поръчват две McMenu-та и диетична кола, например, но когато говорим за диети и тренировки – и диетичната напитка е нещо.
Повечето недиетични напитки в заведенията за бързо хранене съдържат голямо количество захар, която ще ви развали диетата драстично. Соковете също влизат в тази класация. Да не говорим за различните видове шейкове – там ви чакат минимум 300 калории на порция, което си е почти едно ядене, а понякога съдържат повече калории дори и от бургера до напитката ви.

3. Бургери
Когато избирате бургер, се придържайте към единичната форма, тоест – избягвайте двойни, тройни хамбургери. Нека кюфтето да е едно. Винаги е по-умния вариант. Вярно – с повече месо в бургера ще приемете повече протеин, но според мен, по-добрият вариант е да ударите един единичен хамбургер и след това да пиете един протеинов шейк, за да добавите само ЧИСТ протеин, а не протеини+мазнини, които се съдържат в допълнителното кюфте.
Сосовете в бургерите също трябва да се вземат под внимание. Всички „специални“ сосове и сосове на сметанова основа трябва да се избягват, защото често пъти, точно те носят най-големия заряд от калории.
Ако си поръчате единичен бургер без сирене, без „специални“ сосове, с повечко зеленчуци и нормално количество горчица и/или кетчуп – на прав път сте към минимизирането на калориите в това меню.

4. Пилешко
Когато избирате меню или бургер с пилешко месо в него, гледайте пилешкото да е на грил, а не онова пържено пилешко с адската коричка, което запушва вени от раз. Често пъти пърженото пилешко ще надхвърли количеството калории, които се намират в един обикновен хамбургер, например. Така вие си мислите, че ядете с минимум калории, като си поръчате пилешки бургер, а то…
Тук също внимавайте със сосовете. Доста от сосовете за пилешко са на сметанова основа – избягвайте ги. Накарайте да ви приготвят бургера без този сос, ако е възможно. В доста заведения за бързо хранене, продавача няма да знае какво точно съдържа или от какво е направен соса, за това конкретизирайте точно кое да махнат при приготвяне на бургера.

5. Салати
Салатата винаги е добър ход, когато ядем в заведения за бързо хранене, които предлагат салати. НО – внимавайте с дресинга. Проверявайте в менюто дали има видове салати с минимум калории, ако има – изяжте само половината, защото на повечето такива места „минимум калории“ означава 100 калории на порция.
Обърнете внимание на незеленчуковите съставки. Често ще срещнете различни видове месо, ядки, крутони, макарони, сушени плодове. Ако си поръчате пилешка салата (което е чудесен начин да прибавите и малко протеин към менюто) отново следвайте принципа на пилешкия бургер – изберете салата с пилешко месо на грил, а не пърженото с адската коричка
Стойте настрана от крутони, макарони и друг вид мазно месо в салатата, тъй като те ще добавят допълнителни мазнини. Ядки и сушени плодове може, но в нормални количества.
Следващият път, когато ви се дояде бургер от McDonalds – не се притеснявайте да го направите, но имайте в предвид тези съвети.

Ако вие също имате някакви съвети свързани с диети и бързо хранене – споделете ги!
__________________
Онлайн магазин за Фитнес добавки - http://fitneshrani.com
Отговори с цитат
  #2  
Стар 9th October 2010, 16:00
Аватара на daniski
daniski daniski не е на линия
Ветеран
 
Регистриран на: Jun 2009
Град: Ню Джърси,USA
Мнения: 980
Изпратете съобщение чрез MSN до daniski
По подразбиране

Добре.Ама тогава защо изобщо да ходя в Мак-а,като и там ще правя сметки и диети....
знае се от какво са им хамбургерите-70% соя и 30% месо от умрелите 4 годишни млеконадойни крави,"гръмнали" се от антибиотици и хормони...
аз лично там не стъпвам.
Отговори с цитат
  #3  
Стар 10th October 2010, 09:58
Аватара на garga_smela
garga_smela garga_smela не е на линия
Ветеран
 
Регистриран на: May 2008
Град: варна
Мнения: 576
По подразбиране

Съгласна съм с daniski, вместо да правиш толкова много сметки по- добре не се храни там
Отговори с цитат
  #4  
Стар 10th October 2010, 15:03
Аватара на desert_rose121
desert_rose121 desert_rose121 не е на линия
Потребител
 
Регистриран на: Sep 2010
Град: София
Мнения: 30
По подразбиране

хах..еми и аз ги избягвам попринцип,но вчера примерно бях с една приятелка и меко казно ме 'набута' във въпросния "McDanald's" ..изядох само един чийзбургер,но не бях яла там от 100 века и сега ми се стори,че погълнах толкова много мазнини а все едно не бях изяла нищо..все пак вечерта не вечерях заради тоя чийзбургер...по-добре да ям по 2-3 пъти на ден,но качествена храна,отколкото един път и то някакъв си 'боклучав' бургер с който само дебелея и пак съм гладна...то затова в Америка ядат постоянно и приличат на ходещи плондири ..не мерси..взлизам там в краен случай иначе заобикалям на километри...
Отговори с цитат
  #5  
Стар 11th October 2010, 17:03
Аватара на daniski
daniski daniski не е на линия
Ветеран
 
Регистриран на: Jun 2009
Град: Ню Джърси,USA
Мнения: 980
Изпратете съобщение чрез MSN до daniski
По подразбиране

Да, така е.В Америка аз съм си добре....некой даже се чудят какво пък толкова имам да свалям...
лоша работа е тука....даже съм чела не веднъж че има нещо в храната на fast food,което те кара да ядеш повече и повече от нея...
ами болестите са голям бизнес...
Аз доста се притеснявам да не се разболея от нещо,свързано с наднорменото тегло повече,отколкото за вънчния си вид и килограмите.
Отговори с цитат
  #6  
Стар 11th October 2010, 22:42
Аватара на Ice Cream
Ice Cream Ice Cream не е на линия
Ветеран
 
Регистриран на: Feb 2010
Мнения: 569
По подразбиране

Имам една приятелка,която каквото и да яде от маки даки,след това задължително 2 седмици пие някакви хапчета за корем(боли я страшно много и въпреки това понякога се изкушава и го яде...)!
Отговори с цитат
  #7  
Стар 12th October 2010, 03:42
Аватара на daniski
daniski daniski не е на линия
Ветеран
 
Регистриран на: Jun 2009
Град: Ню Джърси,USA
Мнения: 980
Изпратете съобщение чрез MSN до daniski
По подразбиране

какво да правиш...мен не ме изкушава,но някога не беше така.а и в Бг тези храни са скъпи,но тука са си евтини и народа лапа ли, лапа...
колко се говори за здравословно хранене и пак...всички знаят че Макдоналдс и Бъргър Кинг са вредни,но това НЕ НАМАЛЯВА КЛИЕНТИТЕ.Опашките са по всяко време.
Рекламите по телевизията са само за ядене,лекарства и пак за ядене.Ту едно,ту друго...
Отговори с цитат
  #8  
Стар 15th October 2010, 15:32
aleksmarinov aleksmarinov не е на линия
Потребител
 
Регистриран на: Sep 2010
Мнения: 31
По подразбиране

Цитирай:
Първоначално написано от Ice Cream
Имам една приятелка,която каквото и да яде от маки даки,след това задължително 2 седмици пие някакви хапчета за корем(боли я страшно много и въпреки това понякога се изкушава и го яде...)!
Точно - хората се изкушават. Нищо, че ги боли след това, или че са на диета. Просто се изкушават. И понеже е хубаво да има среден вариант - драснах тея съвети. Има хора, които не мислят, че като ще разваляш диета, трябва да я развалиш като прасе, както се казва. За това - правиш си сметката и си хапваш изкушенийце. Не е като да вадиш елката и а си смяташ калориите в Събуей, например. Просто казваш "Бе сос!" и си пушка. Кво толкова.
__________________
Онлайн магазин за Фитнес добавки - http://fitneshrani.com
Отговори с цитат
  #9  
Стар 15th October 2010, 18:24
Аватара на Solver
Solver Solver не е на линия
Мегаломаниак
 
Регистриран на: Jun 2005
Град: София
Мнения: 4 461
По подразбиране

Цитирай:
Първоначално написано от aleksmarinov
Кво толкова.


По същия начин можем да подходим към цигарите - бе аз съм ги спрял, но 1-2 ще изпуша, кво толкова. Или крайния вариант - някой наркоман да се боцне веднъж и да каже - кво толкова.

Пълни глупости са това и изобщо е излишно да съществува подобна "философия". Толкова много сметки и мисъл за това "как да се храним здравословно с нездравословна храна" - сам виждаш какво се получава. Ако хората мислеха толкова много за храната си изобщо, като цяло, нямаше по улиците да виждаме това, което виждаме в момента.

Така че, който иска резултати и да бъде здрав, просто следва целта си, без изключения, а който иска да се лигави и няма воля, да си измисля диета ала макдоналдс.

И очевидно не мислиш за психологията на потребителя, който ще влезе, ще прочете безумната тема и ще започне да включва макдоналдс в менюто си, щото разбираш ли "то може да бъде здравословно". Толкова по-здравословно е, че ако приемем безразборното хранене в макдоналдс за 100% вреда, то "избирателното хранене" е 99% вреда. Невероятно.

Да не говорим, че има хора, за които това е болна тема, има хора, които съм им говорил с месеци и съм ги разубеждавал да не влизат в макдоналдс, изведнъж идва някой, който им казва, че "може". Няма да коментирам повече, че май ще изляза от добрия тон.
__________________
I want you to notice
when I'm not around
You're so fuckin' special
I wish I was special
http://squirrelsbrother.hit.bg/g.gif
Отговори с цитат
  #10  
Стар 16th October 2010, 18:02
Аватара на daliq
daliq daliq не е на линия
Редовен
 
Регистриран на: Apr 2008
Град: варна
Мнения: 279
По подразбиране

Аз обичам шейка на макдоналдс и какво от това , от него няма да стана 100 кила , ако го пия веднъж седмично , дали ще изям голяма пица в някоя пицария с или ще хапна чиизбургер е едно и също за мен , в бургера може и да има умрели крави , а в мръвката на пицата ми има умрели кучета,всяка си страна с нейният си бизне.
Моя съвет , ако ви се пие шейк не го сменяйте с диетична кола , просто го правете рядко
__________________
Един урок се повтаря , докато го научиш ! Живота ще продължава да проверява , дали си го научил!
Отговори с цитат
Отговори


Правила за публикуване
Вие не можете да публикувате теми
Вие не можете да отговаряте в теми
Вие не можете да прикачвате файлове
Вие не можете да редактирате мненията си

BB кода е Включен
Усмивките са Включен
[IMG] кода е Включен
HTML кода е Изключен

Forum Jump

Вижте още за: начинаданаправимбързатазакускамаксималнодиетична
Всички времена са във формат GMT +2. Часът е 00:42.