zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Fast food – между измислиците и очевидните факти



Fast food – между измислиците и очевидните факти

В едни Бигмак се съдържат около 700 калории.

Тази храна не е вредна в прекия смисъл на думата, тя е просто много по-калорична.

dieti.info
четете още в dieti.info


Днес с думата fast food много хора са готови да заклеймят всички вредни продукти. Но бързата храна означава дословно “храна, която вечно бързащият човек може да вземе и да изяде дори в движение”. Затова и не може да се твърди, че тя е винаги 100% вредна.

И все пак, ако искате да изглеждате добре и да сте здрави, откажете се от тази храна. Според статистиката 61% от американската нация, която е несъмнен привърженик №1 на това хранене, страда не просто от наднормено тегло, а от затлъстяване.

Не трябва да се обобщава, че всички продукти в ресторантите за бързо хранене са вредни, например пресните салати, супите или месото на грил (на грил, а не пърженото). Ако попаднете на такова място, все пак не си поръчвайте големи порции, откажете се от пържените продукти и различните хамбургери, а вместо газирана напитка си вземете вода.

Някои хора твърдят, че “пърженото пиле по кънтъкски” е били преименувано на KFС, поради факта, че този продукт не се състои от пиле, а от генетично модифицирани животни. Това не е вярно. Смяната на марката е просто маркетингов трик, за да се премахне от името зле приеманата от клиентите дума “пържено”.

Други хора твърдят, че в десерта Макфлъри от менюто на Макдоналдс няма мляко. Това също е измислица. Друг е въпросът останало ли е в това мляко нещо полезно. Десертът се приготвя от ароматизиран сироп и мляко, които се съхраняват в хладилник, и отговарят на всички санитарни и хигиенни норми, съществуващи към момента.

Отново в САЩ са направили статистика, според която в някои бургери се съдържат почти 1500 калории, които например жена с тегло около 60 кг трябва да върви пеша около 4 часа, за да ги изгорят. В един Бигмак пък се съдържат около 700 калории, в “обикновен” сандвич от повечето вериги за бързо хранене – около 300-350.(а)

 
добави в:
 
Още по темите:
превенция    хранене и диети    
 
more news
rss
 
10 важни стъпки към здравословното хранене
Най-главното е разумният подход и чувството за мярка
3 естествени начина да свалите кръвното
Не посягайте веднага към лекарствата, съветват специалисти.
8 начина мозъкът да работи по-добре
От изборът на подходящо време за натоварване до... Моцарт и Леонардо
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.