Подобрете деня си само за 5 минути

Предлагаме ви няколко лесни начина за намаляване на стреса и подобряване на деня.
Обновена: 9 яну 2013 10:08 | 9 яну 2013 10:08,
4
Подобрете деня си само за 5 минути
Снимка: Reuters

Звучи невероятно, но с извършването на някои дейности само в рамките на пет минути можем да повишим тонуса и настроението си. Предлагаме ви 9 лесни начина за намаляване на стреса и подобряване на деня.

 
1. Оправете леглото си. Това е малък ритуал, който може да помогне за създаване на спокойна обстановка в спалнята, а това е от значение за хигиената на съня. Качественият сън пък е важен за доброто ни настроение.
 
2. Пригответе си закуска. Не изпускайте сутрешното хранене! Ако бързате и нямате време да хапнете вкъщи, си пригответе здравословна закуска и я консумирайте при първа възможност. Менюто може да включва плодове, безсолни ядки, нискомаслено сирене или кисело мляко. 
 
3. Почистете бюрото си. Хаосът може да доведе до загуба на концентрация и ограничаване на производителността. Почистете и подредете работното си място и ще се почувствате по-организирани и способни да се концентрирате върху текущите задачи.
 
4. Слушайте музика. Това е безопасен и здравословен начин да направим деня си по-приятен.
 
Няколко проучвания установяват, че слушането на музика може да помогне за понижаване на кръвното налягане, намаляване на стреса, както и за повишаване на настроението. Затова подгответе списък от любими песни, които ще ви провокират да се усмихвате, независимо дали работите или си почивате. 
 
5. Ароматерапия. Вдишването на приятен и свеж аромат може значително да повлияе на настроението. Японски учени установяват, че линалоолът - вещество, открито в лимоните, намалява чувството на напрежение.
 
Ароматът на босилек, хвойна и лавандула също са благоприятни за намаляване на стреса.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
КОКО преди 11 години
Някои неизкъпани клиенти такава аромотерапия поднасят, че..............
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
в тоя клинч предпочитам да съм си на компютъра, да слущам музика и да си програмирам PHP отколкото да ти мръзна сред приодата в прегръдките на баба Меца и натопорчения вълк Зълчо :)
2
0
 
3
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 11 години
Указанията за добра...кондиция, се пишат за чиновници с кисели физиономии и...изтръпнали ***,дето работят на бюра и цял ден се...гледат с такива като...тях.Те няма да им помогнат да си оправят...настроението,защото живеят в стреса,на...изкуствената среда.Ние в Кривунделово,нямаме нужда от тези...съвети,защото ката ден сме на чист...въздух,под слънчевите лъчи и в досег с...природата.Ако баба Гицка на 102,я преместим за 1 ден в София,не...отговарям за нея.(безплатна...реклама)
1
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Една бърза и деня ми става в пъти по - хубав